Wie ben ik?

Wow betekenis: verbazing, ontdekking. Iedereen wil graag in zijn leven regelmatig een wow-moment beleven.

Lang heb ik gezocht naar mijn eigen WoW momenten als het om mijn loopbaan gaat. Juf op een basisschool, bij een bank gewerkt, op een recreatiepark, bij een tennisschool en uiteindelijk ben ik de opleiding Personeel en Arbeid (richting Studie- & Beroepskeuze) in de avonduren gaan volgen. Stage gelopen en vervolgens een aantal jaren gewerkt bij de afdeling Studentenzaken van de Hogeschool Saxion in Deventer. Mijn werk bestond daar uit projecten en trainingen bedenken en uitvoeren, gericht op studiekeuze en beroepskeuze, communicatie en solliciteren.

Mijn zoon en ik, gezellig op een terrasje in de zon. Genietmoment ten top

Tijdens mijn werk daarna als decaan/ loopbaanbegeleider in het voortgezet onderwijs (20 jaar lang) , genoot ik vooral van de wow-momenten van mijn leerlingen wanneer ze met een twinkeling in hun ogen kwamen vertellen dat ze DE opleiding hadden gevonden en toegelaten waren.

Ik wil graag dat nog meer jongeren dat moment beleven en dat (jong) volwassenen in hun (studie)loopbaan dat gevoel van verbazing, ontdekking weer gaan ervaren. Dat is eigenlijk ook de belangrijkste reden geweest om te beginnen met mijn eigen bedrijf WoWmoment.

Naast het begeleiden van de jongeren tijdens hun studiekeuze, hoop ik ook mijn ervaring en expertise in te kunnen zetten bij het adviseren van bijvoorbeeld mentoren in het Voortgezet Onderwijs. Zij hebben keuzebegeleiding als onderdeel van hun taak en missen vaak de kennis en ook de tijd om hier echt iets van te maken.

Per slot van rekening heb ook JIJ het recht om te worden wie je bent en te doen wat je kunt.